Pozivnica: Hommage Rudolfu Steineru 25. i 26. veljače 2011. godine u Donjem Kraljevcu

Antropozofima, sljedbenicima naučavanja Rudolfa Steinera i svima koji su sačuvali radoznalost Centar dr. Rudolf Steiner iz Donjega Kraljevca u Međimurju, zavičaju dr. Steinera, upućuje poziv na Hommage Rudolfu Steineru, zanimljivo dvodnevno druženje u petak i subotu, 25. i 26. veljače 2011. godine.

U petak, 25. veljače, u 13.30 sati u vijećnici Općine Donji Kraljevec otvara se izložba slika Udruge slikara Svitnjak i grupe slikara Duga iz Splita. Slike su izrađene prema teoriji J. W. Goethea i Rudolfa Steinera. Potom u 15 sati na donjekraljevečki željeznički kolodvor, gdje će se u čekaonici upriličiti i izložba slika dječjih radova Walfdorske škole, stiže Steinerexpress, poseban vlak s gostima čak i iz Njemačke.

Steinerexpress stiže sa sljedbenicima i umjetnošću oslonjenom na Steinerovu antropozofiju

Slijedi mimohod do rodne kuće dr. Steinera, a zatim do Centra dr. Rudolf Steiner, a u 17,30 sati vlak nastavlja za Čakovec. Ondje u 18 sati slijedi uz čaj druženje s biodinamičarkom Bernardom Orehovec (LINK). U 20 sati u čakoveckom Centru za kulturu slijedi, naime Hommage Rudolfu Steineru, predstava euritmijskog ansambla Iona iz Zagreba.

Okosnica je poezija i glazba koju je koreografirao sam Steiner, čime se obilježava 150. obljetnica Steinerova rođenja. Među ostalim, najavljene su izvedbe Preludija iz sonate u B-duru G. F. Händela, So wie ein Mensch C. Morgensterna, Erinnerung u as-duru A. Brucknera, Steinerova Godišnjaka duše, 47. tjedan i Bajke o dobru i zlu, zatim Bachove Sarabande u a-molu iz Engleske suite br. 2., Yeatseove The Rose of Peace, Saint-Saensova Pianistsa, Chaplinove The Spring Song, Krklecove Crne ruže, Hatsihaturijanove Chatty Aunties i Chopinova preludija u a-duru op. 28. br. 7.

Čak i bečka drama s prijevodom na hrvatski

Steinerexpress odlazi u subotu, 26. veljače u 8,30 sati, a potom sat kasnije u velikoj vijećnici općine Donji Kraljevec slijedi uvodno predavanje režisera Wolfganga Petea o prvoj misterijskoj drami Dveri posvećenja dr. Rudolfa Steinera. Gabrijela Balog nakon toga vodit će dramsku radionicu o likovima i karakterima te prve misterijske drame. U 12,30 sati Mladen Maljković u ime Antropozofskoga društva Marija Sofija iz Zagreba održat će predavanje Rudolf Steiner i antropozofija. Za 16 sati najavljena je u Domu kulture u Prelogu prva misterijska drama Dveri posvećenja, Rosenkreutzerski misterij Rudolfa Steinera u izvođenju Myzteriendrama Gruppe iz Beča. Drama će biti prevođena na hrvatski.

Više informacija, posebice o cijenama izvedaba, u Centru dr. Rudolfa Steinera, 40320 Donji Kraljevec, Prvomajska 4 (ravnateljica SandrA Percač, mob. +00385 (0) 99 215 55 78, tel. +00385 (0) 40 655 612, e-mail sandra@donjikraljevec.hr, sandra.percac@gmail.com, www.centar-rudolf-steiner-com.