Počelo je natjecanje «Najljepši školski vrt»!

Tradicionalni izbor najljepših školskih vrtova pridonio je ljepšem izgledu mnogih škola i školskih domova, a mnogi su se učenici radeći u vrtu zližili s prirodom.

Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pozivaju vrtiće, osnovne i srednje škole te učeničke domove da svoje vrtove, cvjetnjake, voćnjake…. i uopće svoj  lijepo uređeni okoliš prijave za ovogodišnje natjecanje «Najljepši školski vrt».

Detalj vrta COOR Virovitica (Fotografija HRT)

Prijavite se, a tijekom sljedećih mjeseci posjetit će vas Povjerenstvo za najljepše školske vrtove, pogledati vaše vrtove i odabrati najljepše. Završna svečanost i proglašenje pobjednika održat će se u Zagrebu krajem listopada u popularnom studiju „Bajsić” na Hrvatskoj radioteleviziji, poručuje Lidija Komes, urednica radijske emizije “Slušaj kako zemlja diše” i idejna začetnica ovoga zelenog natjecanja.

Osnovci OŠ Alojzije Stepinac iz Krašića srodili su se sa svojim biljkama (Fotografija HRT)

Više informacija o natječaju, propozicijama te upitnik za prijavu  možete pronaći na web stranicama organizatora www.hrt.hr ili www.mzos.hr .

Školarci iz Donjega Kraljevca vrlo su vješti te su podihli i kaskadni vrt (Fotografija HRT)

Dokazalo se da i najmanji školski vrt može pobijediti ako je uređen sa znanjem i ljubavlju. Očekuju vas lijepe nagrade i Cvjetna zastava najljepšeg školskog vrta.

I najmlađi znaju što s presadnicama: područna osnovna škola Vrt na Krku (Fotografija HRT)

Ispunjeni  Upitnik i tri ovogodišnje fotografije svoga školskog vrta i okoliša do 30. svibnja 2012. pošaljite na adresu : Za Najljepši školski vrt, Emisija „Slušaj kako zemlja diše”, Hrvatski radio, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb.