Škrlet među autohtonim vinima i delicijama oduševio Opatijce

Škrlet je u tri dana trajanja opatijskoga Gast Expo 11, sajmu hrvatskih vina i autohtonih delicija, od 15. do 18. travnja 2011. godine, kušalo oko 1500 posjetitelja. Iznenađeni, kako su izjavljivali, nečim novim, posjetitelji su pokazali veliko zanimanjeza sortu vina za koju su uglavnom čuli prvi put.

 

Moslavački vinari u Opatiji (Snimila Violeta Jelić)

“Poletno, pitko je, vrlo interesantno”, zaključili su posjetitelji prilikom vođene degustacije škrleta na štandu Udruge „Moslavačka vinska cesta“.

Vinari su uspostavili kontakt s nekoliko opatijskih ugostitelja i hotelijera te otvorili mogućnost za suradnju i plasman škrleta. Prezentiran je i projekt „Brendiranje škrleta“ u kojem sudjeluju Sisačko-moslavačka županija, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, HGK- Područna komora Sisak, gradovi Sisak, Kutina, Petrinja i Glina i općina Popovača, stručnjaci, vinogradari i vinari, te njihove udruge.

Domaćini i gosti na nagrađenome štandu (Snimila Violeta Jelić)

Klapa “Škrlet” razveselila je i posjetitelje i izlagače. Podršku je svojim dolaskom dao i zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić, inače i član klape «Škrlet».

 

S golemim zadovoljstvom zaključujemo kako je škrlet obilježio ovogodišnji Gast Expo u Opatiji.