Promicanje bučina ulja i kakvoće – katalogom

Petnaest proizvođača koji su sudjelovali na I. izložbi bučina ulja održanoj u Ivanić-Gradu uz 6. Bučijadu 15. listopada 2011. godine predstavlja se u katalogu: Grbić d.o.o. iz Požege, Uslužna uljara Presečki iz Vidovca, Uslužna uljara Županić iz Vidovca, Pa-Vita d.o.o. iz Sesveta, OPG Bunjevac Dario iz Lipovca Lonjskog, OPG Čičko iz Laduča, Uljara Hladnić iz Koprivnice, OPG Hlevnjak iz Ivanić Grada, OPG Damir Selanac iz Crnca, OPG Žugec Maja iz Ljubešćice, OG šinjor iz Predavca, OPG Biber iz Podturna, OG Hranjec iz Čakovca, OG Mesarić iz Nedelišća i Pumpkin d.o.o. iz Pitomače.

U sadržajnom smislu, katalog je osmišljen kao odličan promidžbeni materijal u kojem su predstavljeni svi izlagači i njihovo bučino ulje, tekstom i fotografijama te su objavljeni kontakti za potencijalne kupce.

Katalog također sadržava i citate iz prezentacija znanstvenika na Konferenciji o bučinu ulju i zdravlju, kao i tekst tada potpisane deklaracije „Bučino ulje – smaragd kontinentalne Hrvatske”.

Naslovnica kataloga

Objavljeni su i recepti za pripremu specifičnih jela od bučinih koštica i ulja chefa Roberta Slezaka s prošlogodišnje gastroradionice Oblizeka te pobjednice slatkih bučolača na 6. Bučijadi Nade Alić (Energetske pločice) i Marice Barec (Noćna štruca od bučinih koštica). Sve te recepture možete naći i na Oblizekima.

U katalogu, dakako, možete naći i podatke o Udruzi.

Tekstove u katalogu pripremila je Marica Svetlečić, tajnica Udruge, oblikovanje kataloga i naslovnice osmislio je Saša Forić, a autor fotografija je Luka Klun (Imagomedia/Creative Studio).

Katalog je tiskan u 2000 primjeraka.