e-vinarstvo, nesvakidađnja inovativna internet udruga vinara iz Novoselca

Prva izložba vina Općine Križ u Novoselcu u travnju 2011. prvi je, i bez snažije financijske potpore, dobro obavljen posao u veljači 2011. osnovane Inovativne Internet Udruge Vinara „e-vinarstvo”.

Udruga ima vrlo ambiciozana plan: internetsku stranicu, kontaktiranje, kako kažu, svih više od 140 udruga vinara u Hrvatskoj. Planiraju i dane otvorenih podruma Zelene i Plave Hrvatske uoči turističke sezone, stručna predavanja, seminare, fotonatječaj “Najvinograd Hrvatske”, sa zajednicom tehničke kulture izložbu inovacija u vinarstvu sa, tečaj za vinogradare voditelje podruma, pokazmo enogasttest ocjenjivanje vina odnosno predstavljanje inovativnog listića za  ocjenjivanje vina, a isto će biti poslano-prezentirano kao cijeli elabora  u središte O.I.V.-a , Međunarodne Organizacije za Vinarstvo u Parizu.

S

Nadamo se da će im u suradnji sa zagrebačkim Agronomskim fakultetom uspjeti zamisao i o edukativnoj prvoj izložbi grožđa Hrvatske, kako bi se proširilo znanje o autohtonim i drughim sortama, a uz to bi se ta izložbe nedvojbeno izvrsno dopunila kutinskom izložbom koja preferira i vina autohtonih sorta.

Podsjećajući kako čak 145.000 obitelji u nas ima vinograd predsjednik udruge Jovica Nikšić, vinar i inovator koji je osmislio vinsko računalo odnosno pomagalo-podsjetnik za “male” vinare tumači:

Predsjednik udruge e-vinarstvo Jovica Nikšić, vinar i inovator S osnivanja udruge e-vinarstvo (Fotografija Udruga e-vinarstvo)

Zašto inovativna?

Radi poticanja inovacija u vinarstvu te predstavljanja novosti na javnim događanjima, a također i afirmacija autora inovativnih proivoda i ideja.

Zašto internet u nazivu?

Upravo putem korištenja računala i dalje ćemo nastaviti voditi Udrugu i rad na web-u, te pomoći i drugim udrugama da se služe internetom i računalom, zatim im pomoći u izradi web stranica, a time priodniejti i popularizaciji naših udruga.

Zašto  “e-vinarstvo”?

Zato što je to popularni način imenovanja svih onih koji će svoj rad zasnivati na elektronskoj komunikaciji, a za koju smatramo da je obavezna u 21. stoljeću.